2014. április 17., csütörtök

Húsvéthoz ötletek


Sziasztok.
Mivel nemsokára itt a húsvét, gondoltam hozok nektek pár ötletet ezzel kapcsolatban.

Először nézzük a dekorációt:


Nagyon ötletes ez a megoldás. Egyszerűen csak belerakod a tojásokat egy vázába, vagy befőttesüvegbe (miután kifestetted), végül a virágokat is belerakod. Ha van kedved, akkor még egy masnit is ráköthetsz a befőttesüvegre.


Egyszerű függődekoráció. A lényege csak annyi, hogy a fonalat tetszés szerint körbetekered a tojáson, lehúzod róla és már kész is! Ha tojással nem megy lufival is csinálhatod. Felfújod, körbetekered a fonalat, majd kipukkasztod a lufit. : )


A szokásos barka... Ezt gondolom mindenki ismeri, úgyhogy nem is kell részleteznem. Csak felrakosgatsz rá pár díszt és "voálá" készen is van. : )


Egy kis koszorúval, vagy üdvözlőtáblával könnyen feldobhatod a bejáratot. A kinézete rád van bízva, akár mindkettő is lehet egyszerre!.


Olyan szép!*-* A tojásoknak ki kell vágni a tetejét, raksz bele egy kis földet / vizet, majd a virágot is belerakod. A végeredmény gyönyörű és a tojáshéj jót tesz a virágoknak is! Ettől gyorsabban fognak majd nőni.


Olyan aranyosak és ezeket sem nehéz elkészíteni! Fogsz egy kisebb virágcserepet, majd befested. Ragasztasz rá szemeket és az állatka arcát is rárajzolod. Szivacsszerű papírból kivágod a kellő testrészeket és azokat is ráragasztod. Készen is van! Ha gondolod rakhatsz bele cukorkát, vagy gyertyát is. : )


Vegyél a boltban kindertojást, és a belső sárga részét, amiben a játék van ehhez fel tudod használni! :)
Szerintem nem is kell részleteznem az elkészítését, mert a képen is szuperül látszik miket kell hozzá felhasználni. Egyszerű és aranyos! ^^

Recept:

Békaszáj
Hozzávalók / 4 adag
Kb. 50-60 darabhoz:
  • 40 dkg margarin/ vaj
  • 60 dkg finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 4 ek 10 %-os ecet
  • 8 ek szódavíz
  • lekvár a töltéshez
  • szóráshoz porcukor

Ekészítés

  1. A lisztben keverjük el a sütőport, a felkockázott vajat/margarint morzsoljuk el benne. Majd adjuk hozzá az ecetet és a szódavizet, dolgozzuk össze. Másnapig pihentessük hideg helyen.

  2. Másnap vékonyra kinyújtjuk a tésztát, 5 cm-es átmérőjű kiszúróval köröket szaggatunk, kiskanállal lekvárt halmozunk a közepükbe, és gondosan félbehajtjuk őket. A maradék tésztát ismét összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk stb.

  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

  4. Porcukorral meghintve tálaljuk (a tésztában nincs cukor, ezt vegyük figyelembe).


  • sütési hőfok: 180°C


Nektek hogy telnek a húsvéti előkészületek? Van valamilyen dekorötletetek?
Hanna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése